Úvod » Prezentace předmětů » Španělský jazyk » Výuka » Projektový den: Jak jsme „ochutnávali“ Španělsko

Projektový den: Jak jsme „ochutnávali“ Španělsko

Jako každý rok, pořádáme školní projekt: španělská kuchyně, kde se účastní studenti a zkoušejí své kulinářské dovednosti. Tentokrát se zúčastnilo více studentů než loni. Doufáme, že příští rok to budeme moci opět uspořádat. Zde jsou některé komentáře studentů:

Michaela Vacková 7.P: V pátek 7. června se na našem gymnáziu konal projektový den la comida espaňola. Této akce se zúčastnili žáci septimy, kvarty a 2.A. Hosty byli, jako každý rok, paní učitelka Fibigerová a zástupce ředitele pan Horák. Letos s k nim připojil i pan ředitel Hübner.  Akci zahájily spolužačky ze septimy proslovem o významu konání této akce. Poté se přešlo na prezentace jednotlivých skupin. Následně došlo na degustaci pokrmů. Každá skupina si připravila hlavní chod a desert nebo nápoj. V nabídce tedy byly empanadas, tapas,  quesadillas, gazpacho nebo churros con chocolate a tarta de Santiago . Z nápojů například cuba libre, sangria, tinto de verano . 
Všichni přítomní z řad studentů i učitelů si na delikatesách velmi pochutnali. Tato každoroční událost byla vydařená. Moc děkujeme panu učiteli Miguelovi za organizaci. Budeme se těšit na další ročník.

Nikol Poučová 4.P: Podle mě se jednalo o velmi zajímavý projekt, který skvěle ozvláštnil výuku španělštiny. Díky prezentacím jsme se seznámili s různými pokrmy a nápoji španělské kuchyně jako například croquetas, paella nebo tapas a dozvěděli se něco nového. Následná ochutnávka daného jídla se také velmi vydařila a musím přiznat, že všechny pokrmy, které jsem ochutnala, byly nad míru výborné, to stejné i s nápoji. Nejvíce se mi však na projektu líbilo, že byl zároveň i jakousi formou „teambuildingu“, protože aby se náš finální výstup vydařil, byla potřeba značná spolupráce všech studentů ve skupině. Celý projekt byl navíc dobře zorganizován, takže z toho vznikla velmi pozitivní zkušenost v mnoha směrech. 

František Brůna 7.P: Soutěž byla dobře organizovaná a líbilo se mi, že každá skupina měla možnost ukázat svoje dílo svým vlastním způsobem, ať už v podobě prezentace či videa. Myslím, že takovéto akce jsou dobrou příležitostí, jak přiblížit publiku španělskou kuchyni, a také tato praktická zkušenost může v mnohých do budoucna vzbudit hlubší zájem o španělský jazyk a kulturu.  

Mgr. et Mgr. Miguel Durand Cuba – Španělsky jazyk